Van Onzen Voorzitter

Tekening Waldemar Post

Allerlei ontucht

Op het moment van dit schrijven is het 24 augustus 2020: de 101e verjaardag van Heinz Polzer, die hiermee zijn tweede eeuw ingaat! Anders dan andere jaren is het rustig op zijn verjaardag. Het Drs. P-Plein bij het Oudekerksplein blijft leeg dit jaar, geen spontaan huldebetoon van een duizendkoppige menigte, getooid met liedboek; geen Zwitserse kaas bij café Quartier Putain. Alleen een coronaverspreidende toeristenstroom blijft de rosse buurt onveilig maken. Want, zoals onze oude bard reeds zong:

Busgewijs komen ze ieder jaar weer
De dagtochtelingen en ’t Fremdenverkehr

Maar niet getreurd: Het Heen- en Weerschap blijft het oeuvre van Drs. P in de lucht houden. In samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar verscheen aan het begin van deze zomer een nieuwe editie van Zeslettergrepigheid, door Michèl de Jong aangevuld met zo’n 200 niet eerder verzamelde ollekebollekes. Overal in de boekhandel of te bestellen via Platomania.nl.

De intekenactie op de eenmalige, bibliofiele editie van Allerlei Ontucht is een groot succes, nu de prijzen van de eerste editie op de veilingsites blijven stijgen tot bijna 200 euro. Verzeker u van een exemplaar via een (voorlopige) intekening op info@drsp.nl en u krijgt bericht zodra uitvoering en verkoopprijs bekend zijn. De oplage van dit mysterieuze en omstreden pornografische meesterwerkje is uiteraard beperkt. Toezending in een blanco enveloppe!

Bij de verschijning van Allerlei Ontucht maken wij de tweede winnaar bekend van de Drs. P Trofee, de oeuvreprijs voor een auteur of kunstenaar van wie het werk de sporen draagt van het gedachtegoed van Drs. P – en die derhalve door het officiële prijzencircuit genegeerd wordt. Via onze nieuwsbrief wordt u nader geïnformeerd. Mocht u dat nog niet gedaan hebben, meld u aan via het contactformulier op deze pagina!

Vic van de Reijt