Allerlei Ontucht

De oorspronkelijke editie van Allerlei Ontucht verscheen in 1971 onder het pseudoniem Drs. S in een oplage van 6000 exemplaren. Het was een satirische, humoristische uitgave, waarin in Ot en Sien-taal allerlei bizarre seksuele escapades van een keurig ouderwets Nederlands burgergezin – Pa, Moe, Rika, Wim, Piet, etc. – worden beschreven. Die combinatie werd indertijd door velen nogal hilarisch bevonden. Conform de tijdgeest van de jaren ’70 zijn de vrouwen en kinderen erg zelfstandig en assertief, terwijl de mannen nogal sukkelig zijn.

Het boekje wordt al jaren gezien als een interessant literair-historisch curiosum van onze grootste taalvirtuoos, Drs. P. Daarom besloot Het Heen- en Weerschap om precies 50 jaar na dato een zeer beperkte heruitgave van het boek te laten vervaardigen voor Drs. P’s grootste fans. Voorzien van een wetenschappelijke verantwoording. Het gaat om een fraai vormgegeven bibliofiele editie van 300 exemplaren die tegen kostprijs aan de intekenaars zijn geleverd.

Het is nooit de bedoeling geweest van de Stichting Auteursrechten H.H. Polzer/Drs. P om een commerciële uitgave op de markt te brengen. De bibliofiele uitgave is uitverkocht en zal niet worden herdrukt.